Söndag

Idag har det som vanligt varit football-sunday! Varje helg är det American football. På lördagar är det collage-lagen som spelar och på söndagar är det professional-football dvs säga ligan som kommer efter man har gått ut skolan.
Så football, hamburgare och öl stod på schemat idag. Är jag inte Amerikansk så säg!
Igår var jag på bio och gick omkring lite på Atlantic station, köpcentret som ligger bredvid där jag bor. Smet in en sväng på H&M för att få känna mig som hemma :)
Atlantic Station. Julen har börjat! Och så även artificiell snö (som ni ser längst upp i högra hörnet).
Mitt Social Security nummer kom idag. Nu kan jag äntligen få lön!

Thanksgiving

Igår var jag bjuden till Kelsey som jag jobbar med och hennes man Tim på Thanksgiving dinner. Det åts massa mat, spelades kort och socialiserades. Det serverades en enorm kalkon och massa smårätter som tydligen hör till.
Thanksgiving sker den sista torsdagen i november och kommer från när européerna först kom till Amerika och fick hjälp av indianerna med att hitta föda och att bota sjukdomar. Ett tack till lokalbefolkningen kan man säga. Fast nu mera är det bara en dag man umgås med nära och kära och äter god mat :)
Tim skär kalkonen
Min Thanksgivingtallrik. Tydligen är det väldigt amerikanskt att äta kalkonklubban så jag fic den eftersom det var min 1a Thanksgiving.
Folk från labbet och andra biologilabb
Jag och min Handturkey!
Tydligen så är Handturkeys a big deal!
Mer handturkey
Eftermiddagsdisk! Alla i köket!
Jag och Kelsey han med att jobba lite innan kalkonätandet. Smidiga som vi är lyckades vi spilla lite Karenia brevis, microalgen vi jobbar med, på oss. Inte så bra då den har brevetoxin (neurotoxin)! Tack och lov var det inte koncentrerat brevetoxin så det gick bra, Kelsey fick dock byta om till en inte så smickrande outfit för att få bort giftet från kroppen ;)
Kelsey på labbet
Tidigare i veckan drog jag med alla på labbet till Ikea för lite att äta och lite shoping. Drews önskan att gå på Ikea med en svensk slog äntligen in!
På Ikea. Troy (längst till vänster) och Drew (i mitten) är doktorander i labbet jag jobbar i.
Eftersom jag inte får en riktig jul tröstköpte jag en liten gran :)
Var ute och sprang idag, och vad hittar jag några gator bort: jo en moské! Vet inte hur jag alltid lyckas bo bredvid en!

Flyttlasset har gått

Nu sitter jag i mitt nya hem, på en oskön madrass och inser att jag inte har något täcke eller någon kudde. Tack och lov har jag lakan och påslakan att sova på i alla fall! Imorgon får det bli en sväng på Ikea mellan jobbet och Harry Potter tittande. Har hängt in alla mina kläder i garderoben, det känns så skönt att inte bo i en resväska! Ska prata med Kelsey imorgon om möbler, hon och hennes man har dubbla uppsättningar av det mesta eftersom de nyss gifte sig och flyttade ihop.
Nä nu ska jag greja runt lite här i rummet och äta lite Hägges dammsugare ;) Bilder kommer när jag fått i ordning lite här i rummet.


Ikea

Jag bara älskar att Ikea finns överallt! Blev en köttbullstallrik och lite matshopande idag. Julen har kommit till Ikea och så även glöggen, pepparkakorna och julmusten! Kom även hem med lite annat smått och gått som ost, hårdbröd och marabou choklad!

Andra stora grejen som hänt idag är att jag hittat nånstans att bo! Jag och 3 andra delar ett hus inte så långt ifrån Georgia tech och det bästa: Ikea! Nu kan jag springa och köpa vettig mat när som helst! Hyran är billig, får se hur jag trivs med de andra, om ite så kan jag bara flytta eftersom jag inte binder upp mig någon viss tid.
Atlanta
IKEA!!
Julmust!
Och det känns bra att veta att det finns bra dykfika här också! Kolla Gifflarna till vänster!
Jag stöder "närproducerat" ;)
Mums!

Grekiskt

Idag var det ännu en leta lägenhet dag. Kelsey som jag jobbar med på labbet guidade mig runt i området hon bor för att leta efter ´For rent´ skyltar. Hittade en del men folk var tydligen för upptagna för att svara :( Jag tar nya tag imorgon!
Efter ett glas öl blev det mediterranean food. Jippi tänkte jag men vilken besvikelse det var när de inte hade souvlaki! De visste inte ens vad det var! Tror inte riktigt nån av dem som jobbade där har varit nånstans runt medelhavet...

Skoshoping

Idag har jag äntligen köpt nya skor. Behövdes verkligen eftersom mina gamla börjat falla sönder. Har i och för sig haft dem sen 2006 så det är inte så konstigt. På vägen till skoaffären hittade jag en annan skoaffär, vilken verkligen är "the shoe shop" eller hur Susanna ;)
Mina nya skor. Har frångått Converse och köpt ett par Pf-flyers.
The one and only: Payless shoes! Har inte sett denna affär sen Australien!

Helg

Efter 3 timmar i lördags så var äntligen bank och mobil fixad! Så nu läggs mitt svenska nummer på is ett tag framöver. Nya numret är +14044022343.
Resten av helgen har bestått av barbeque och mer barbeque. I lördags var det grillning med Trees Atlanta, ett gäng som planterar träd runt om i staden, och i söndags var det födelsedagskalas för Maya som fyllde 10 år, vilket innebar mer grillning. Däremellan har det varit lite football och lägenhetsletande.
Idag var jag på en föreläsning om valhajar. De har valhajar i akvariet här i Atlanta så jag tror jag ska pallra mig iväg dit snart. För alla marinare: jag vet nu vart man kan hitta aggregeringar av uppemot 400 individer!
Min nya telefon!
Barbeque!

Borttappad

Igår var jag på underbart bra humör när jag kom hem från jobbet att bestämde mig för att ta min första springtur här. Hade kolla ut en lämplig väg på kartan men efter ett tag hade jag såklart tappat bort mig och i samma veva insåg jag att jag hade ett hål i ena fickan på shortsen så husnyckeln hade ramlat ut. Så jag vände tillbaka i mörkret för att leta efter nyckeln men efter en timmes letande var jag tillbaka vid Julias hus men utan nyckel. Försökte ringa Julia som var på konferens i Philladelphia och inte gick att få tag i. Vid detta laget är jag ganska kall, klockan är ju åndå 10 på kvällen och jag har kylts ner efter springandet så jag är inte så sugen på att sitta ute. Har mobilen med mig men har så klart inte lagt in Julias pojkväns nummer, det ligger inne i huset på mitt rum.  Allt jag kunde göra var att sitta och titta in på katterna som sitter inne i värmen. Kändes lite som omvända världen. Om det är så det känns att vara katt vill jag inte riktigt byta. Så sittandes på verandan utan något att göra börjar jag leka lite med mobilen och inser att det finns ett USA nr i ringda samtal som jag inte vet vad det är och inser tillslut att Julia lånade min mobil för att ringa sin pojkvän min första dag i Atlanta. Tack gode gud! Efter ett samtal och lite väntande får jag äntligen komma in i värmen och in i duschen! Det var den bästa duschen på länge!

Omöjligt

Idag var ännu en dag på labbet. Jag och Kelsey som jag jobbar med har förberett för experiment som ska köras imorgon, mycket samma sak många gånger, men det är skönt att ha något att göra. Hade möte kl 2 om hur J1 visumet funkar med en bunt kineser vilket gjorde att allt gick väldigt långsamt för att alla skulle förstå. Höll på somna. Efter jobbet begav jag mig ut för att få tag i en bank och en ny mobil. Det var helt omöjligt. Banken hade stängt och telefonstället existerade inte! Så det blev massa omkringvandrande mest.
Dagen har varit shortsväder, underbart!

Första dagen i labbet

Idag har bestått av lite lägenhetsletande varvat med labbande. Har gått igenom lite extraktioner och mediumgörande, vilket var ganska likt det jag gjort förut så allt känns okej. Har kollat i alla lådor och skåp för att få lite bättre koll på vart man hittar allt.
Efter jobbet vandrade jag iväg i solen, det är ca 15 grader så det är varmt och skönt, och köpte lite block och pärmar till jobbet. Svängde in på Starbucks och köpte en bagle, kände mig väldigt amerikansk! Tog MARTA hem, vilket är tunnelbanan/tåget. Finns 4 håll man kan åka, nord, syd öst och väst med byte i mitten. Inte riktigt som västtrafik :)
Söker lägenhet runt Georgia tech vilket det finns gått om om man är villig att dela. Är dock ganska dyrt så jag får se vad jag får tag i.
Här jobbar jag...
...och så här ser det ut
Det här är det man ser om man står utanför mitt jobb, "Downtown Atlanta"

Ekorrar

Det är galet många ekorrar här! Igår var det 15 stycken som sprang omkring runt ett och samma träd!

Första dagen på jobbet

Idag var min första jobbdag, vilken i stort sett bestod av att fylla i massa papper. Det behövdes även ett CV och eftersom jag aldrigt har behövt skriva något fick jag klottra ner något lite snabbt som lät hyfsat bra på engelska.
Träffade folket på labbet lite snabbt på slutet av dagen. Pratade mest med Kelsey som jag ska jobba med och Drew som håller på med sniglar, tror han kommer få smeknamnet snigelmannen ;) Fick lite tips om hur jag kan hitta en lägenhet så det blir nog veckans uppgift.
Igår, efter att ha sovit 16 h, var det sport på schemat för hela dagen. Började med att jag, Julia och Julias pojkvän John åkte och tittade på Johns dotter Mayas  fotbollsmatch. Hon är 10 år så det var mycket bin runt en sockerbit på planen. De var deras sista match för säsongen och deras första seger så alla var väldigt glada. I USA tar man med sin campingstol för att kolla på fotboll inte som i Sverige där man får stå och glo. Alla har verkligen en stol!
Efter fotbollen var det dax för den "riktig" fotbollen, American football. Dock bara på TV i en bar men ändå. Hamnade bredvid en kille som hade stenkoll på reglerna så tror jag har koll på det hela nu.
Min nyckelbricka till Georgia Tech.
Min nyckelbricka till Georgia Tech
Julias hus
Fotbollsmatch
American football. Bästa av allt: kolla all öl!

Äntligen här

Nu är jag här!
Efter 32 timmars resande känns det som jag har bomull i hela huvudet, kunde knappt komma ihåg vad jag skulle göra här när jag gick igenom passkontrollen i NY och fick frågan vad för business jag skulle göra i USA, tror jag sa nått i stilen: univeristy.... lab...research assistant. Blev rätt tillslut i alla fall :)
Resan har gått bra, var lite väl mycket ´hålla i magen´ ögonblick som syrran skulle ha uttryckt det. För de som inte talar Elinspråk så är det som när man åker Balder upp och ner för de små kullarna och det kittlar till i magen så att det känns så att den ska hoppa iväg uppåt och försvinna. Det var i och för sig lagom kul att sova på en stenbänk på JFK flygplats men annars har det flutit på bra.
Just nu sitter jag hos Julia, har precis kommit hit efter en liten rundtur runt Georgia tech. Det är STORT!
Vi går tydligen över till vintertid i natt här så det blir -6 h tidsskillnad framöver.
Hoppas ni har det bra där hemma och tack för alla lyckönskningar!

På väg

Nu bär det av.

Efter mycket krånglande med dokument och visum är jag äntligen på väg. Just nu sitter jag på arlanda, är som vanligt ute i lite väl god tid så det blir till att sitta och vänta här 2 timmar innan flyget lyfter. Mellanlandar i London innan jag tar mig till New York där jag måste vänta i 11 timmar (Jippi!) innan jag får resa vidare mot Atlanta. Är framme mitt på dagen på lördag lokal tid. Det blir en lååång resa!

Tidsskillnaden är -5 h så alla får börja stanna uppe sent så jag hinner skypa med er :)

Hare gött här hemma! Sunny Atlanta here I come!

RSS 2.0