Börjar bli bra på att bara tvärt boka saker..

Så på onsdag åker jag till Washington DC t.o.m. söndag. Min kompis Mera har familj där och flyttar dit tillfälligt så vi ska bo hos dem. Jag åker en dag tidigare än henne dock så jag får 3 fulla dagar där. Idag bokade jag boende för onsdag natt. Är inte så bra på att vara ute i tid, fast ska man bo på hostel så är det ju inte direkt nått problem :)
Kommer som sagt tillbaka på söndag och på måndag åker jag iväg med jobbet 3 dagar till Georgias kust och Sapelo Island. Mask och snorkeln kommer självklart med, tror badandet kommer bli höjdpunkten på den resan! Saknar vattnet så mycket att jag tror att jag spricker. Har börjat ha drömmar om att jag dyker så det ska bli skönt att få vattenabstinensen botad.

Experiment

Så eftersom jag vet att min mor hemskt gärna vill se vad jag gör hela dagarna och eftersom det ändå är morsdag så kommer här lite bilder och förklaring på vad jag håller på med.
Det här är mina provrör som jag tillsätter havsvatten, brevetoxin och protein till. Vid den tidpunkt jag vill undersöka häller jag sedan över vattenblandningen till...
....Solid Phase Extraction packs. Dessa består av ett opolärt ämne som gör att jag kan separera det jag har i mina prov. Eftersom giftet jag är intresserad av är opolärt så fastnar det på SPEn medans allt annat spolas bort. Jag kan sedan använda en opolär vätska (ex. acetone) för att spola av mitt gift från SPEn och samla upp det i...
...20 milliliters flaskor.
Många flaskor blir det!
Mycket tejp behövs för hålla ordning på alla flaskor
För att blanda om mina prov använder jag en vortex som skakar om mina flaskor.
För att kunna analysera mina prov måste jag föra över mina prov tll mindre flaskor (2 milliliter stora)...
...men först måste jag filtrera bort kvarvarande salt från mina prov mha dessa små filter. Man drar upp proven med en spruta och sätter sedan på filtren och pressar igenom proven till de små flaskorna.
Sedan måste jag placera alla flaskor i dessa karuseller och stoppa in dem i en maskin som kollar hur mycket gift jag har i varje prov.
Så här ser resultatet ut! Mitt gift är den stora toppen till höger om muspekaren på bilden ovan.
Till dig Mamma!!

Bara för att man blir äldre behöver man inte växa upp...

Igår hade vi födelsedagskalas för Mel med Peter Pan tema.
Vi såg Peter Pan från 1960 med underbara Mary Martin som Peter Pan och åt tårta, mums!
Engelska/svenska pirater
Födelsedagsbarnet/ Tiger Lily
Rachel/ Young Wendy
Värdparet/ Peter Pan & Tinkerbell
Young Wendy, Old Wendy, Peter och Tinkerbell

Sängdags

Så klockan är tio över 12 på natten och det är 26 grader varmt ute. Tur att man har AC i huset!
Imorgon är det äntligen dags för mitt tidsserie experiment! Har försökt utveckla en ny metod de senaste 3 veckorna med slutsatsen; det funkar inte, så nu gör jag det på liknande sätt som jag gjort mina tidigare experiment. Inte helt optimalt då jag inte kan få några tätare mätpunkter än 10 minuter, men funkar ingen annan metod så får det bli som det blir. Jag håller tummarna för att det ska gå vägen. Om det gör det så får jag snart börja leka med ostron :) Jag behöver dem till mina sista experiment.
God natt på er! Eller kanske snarare god morgon ;)

Ont i huvet

Läxa 1: Margarita är gott men ska bara drickas i måttliga mängder.
Läxa 2: Ta inte alltid med kreditkortet, det kan bli dyrt.
Läxa 3: Försök att inte göra saker på infall, som att ta ut piercingen och sedan tappa bort den. Det blir onödigt
dyrt att pierca sig igen eftersom saker växer igen.

Tisdag

Vin från Sverige, Cheesecake från USA.
Tuesday, tuesday, wonderful tuesday!

Tiden tickar på

Idag pratade jag med Julia om framtiden, fick många bra tips och beröm så nu är jag på bra humör :)
Det känns skönt att veta att jag får komma tillbaka om jag vill. Men först ska jag ju hem ett år, är inte så sugen på att plugga men det ska bli kul att komma hem ett tag och att faktiskt avsluta studierna känns skönt.
Vi har ett litet zoo utanför fönstret. Herr Kanin skuttar runt här ibland, vi har en jordekorre som bor i vårat träd på framsidan, såg min första tvättbjörn häromdan och sen har vi ju alla ekorrar som vanligt. Idag rymde även en av kräftorna som de i labbet bredvid leker med. Han vandrade runt i entrén till vår byggnad när jag hittade honom.
Vi tjejer fick fina armband av Julia från Fijiresan hon nyss kom hem från. Grabbarna fick "brainforks" så jag tror jag passar nästa gång jag blir bjuden på middag :S

Tailgating...kind of..

I fredags så skulle vi ha lite grillning med labbet utanför skolan och sedan gå vidare för att se Georgia Tech spela baseball, men matchen blev flyttad 3 timmar tidigare utan att vi visste om det så det blev bara grillning och nån öl av det hela. Vi får helt enkelt göra om det nån annan gång. Grilla och dricka öl igen, vad tråkigt ;)
Margi var chef över grillandet
Kelsey lär mig spela Baseball
Här kommer lite random pics från senaste veckan/veckorna
Cody och jag på Six Flags
Det ser lättare ut än vad det var!
Bergochdalbana!
På The Nook
Ja det är ett helt glas Tequila i en Fishbowl...farligt ,farligt, men gott, gott!
Måste säga att USAs 3D glasögon är lite coolare än våra svarta svenska ;)

ATL

I love this city



Så var vi bara 2

Förra helgen var jag Mera och Cody på Six Flags för att få veta att vi levde, fruktansvärt kul att åka bergochdal banor! Cody som kommer från Chattanooga som bara är 1 timme norr om Atlanta var vår guide, han hade full koll ;) Vi avslutade kvällen på the Nook, som alltid, delicious Fishbowls! Dagen efter drog Cody till Fiji för fältarbete resen av sommaren, kul för honom, inte kul för oss :(
Så nu är det bara moi och Mera kvar eftersom Tiffany 2 drog till Europa igår på semester och sedan också åker till Fiji.
För att försöka hålla modet uppe och säga att vi kan ha kul bara vi 2 blev det Margaritas i fredags följt att Daiquiris, nam nam!
På The Nook
Så här såg vi ut i fredags, i allafall enligt han som målade av oss. Jag tycker om att jag på nått sätt fått världens midja ;)

RSS 2.0