A weekend of firsts

Det har varit en fullspäckad helg! Fredagen tog jag plats i Phillips arena för min första NHL match. Kul att se hockey igen, men tyvärr var det ingen vidare match :( Och vad är det med paus var 5 minut för reklam eller för att kolla på tjejer i korta kjolar och små toppar som åker runt på isen! Det förstör verkligen hockeyn! Tror det är nått Amerikanskt där de tror att man måste ha extra underhållning under underhållningen för att inte bli uttråkad. Stupid Americans!

Till lördag byttes det sport. Rugby var på schemat. Jag och Claire en skottska (säger man så?) som jag delar kontor med begav oss till en mycket charmig irlänsk pub för att se England slå Frankrike. Mycket trevligt! Måste säga att det är skönt att ha lite europeisk feeling lite nu och då! Två timmar och 3 öl senare var vi båda lite smålulliga och eftersom klockan inte var mer än 3 på eftermiddagen så blev det mat och vatten som gällde. Sushiresturang blev det, fast det blev ingen rå fisk för nån av oss. När vi var på väg in var Atlanta trashers egna Modoit på väg ut, och nej, vi bytte inga ord. Efter lite chillande på Claires balkong efter en kopp te och chocolate cheesecake under en underbar solnedgång var det bara att svida om för att göra kvällen osäker. Det var gaybar som gällde eftersom vi skulle muntra upp en labbkompis som blivit dumpad. Ett helt uteställe med bara killar utan att nån kollar på en!
Idag har jag spelat in film med mina rumskompisar. Aktris är nog inget jag ska byta bana till. Vet inte hur jag blev övertalad till att klä ut mig till legosoldat och krypa runt i vårat dike utanför huset!
Atlanta Trashers vs Florida Panthers
Rugby! Älskar inredningen på detta ställe!
Atlanta
Claire                     Mera & Troy                        Mera
Mera & moi
Stina - ljudansvarig!

Ressugen

Så det blev tvärstopp i pluggandet igår, Starbucks stängde kl. 5! Måste ta och hitta nått annat café med lite bättre öppettider. Fick tillslut iväg GIS uppgiften i alla fall, tack och lov för Google! Hur klarade man sig innan man kunde få hjälp med allt via nätet?! Jag tycker det är ett ganska kul program, tror nästan jag ska köra igång med nästa uppgift på en gång istället för att vänta 3 veckor innan tills nästa deadline. Fast först måste jag göra tentan i min andra distanskurs som ska vara klar om en vecka.
Är himla sugen på att resa. Vet bara inte vart jag vill. Tror jag vill överallt på samma gång :P Ska man göra weekend resor eller ska man spara ihop och göra nån längre resa till sommaren? Ska man resa i USA eller bege sig söderut mot central- och sydamerika? Vem ska man resa med? Hmmm.. Helst av allt skulle jag bara vilja ta ett år och försvinna iväg. Resa är så kul! Synd bara att det kostar pengar :)
Behöver en ny bok att läsa. Några förslag? Det är väldigt kul och kolla vad alla Amerikaner läser för böcker. Det är väldigt mycket Stieg Larsson för tillfället!

Flitig student...kanske inte

Sitter på Starbucks och pluggar. Fick inget gjort när jag satt hemma.
Har precis Skypat med Stina vilket gjorde min pluggdag mycket bättre :) Men en timmes pratande innebär att jag fortfarande har massa kvar att göra :S
Igår var det underbart varmt! Gick omkring i kjol hela kvällen även om det blev lite småkallt runt midnatt..
Tyvärr ska det bli kallare i veckan. Blää! Vill att det ska fortsätta vara vår! Ska väl kanske inte klaga när kallt för mig är 10 plusgrader ;)
VÅR!!
Atlanta skyline
Me & Kathryn i Piedmont park

Lata dagar

Så senaste dagarna har gått ganska långsamt, har kört massa HPLC i 3 dagar för att rena giften jag behöver, vilket innebär att injecera mitt prov, vänta framför datorn i ca 13 minuter för att samla min peak som innehåller mitt gift och sen vänta ytterligare ett tag innan det är klart och sen göra om samma sak hela dagen. Men för att inte behöva sitta och stirra på en dataskärm i evigheter har jag sprungit omkring med ett tidtagarur fastspännt på mina jeans och pipit en gång var 20 minut i stället :) Det som är ännu mera komiskt är att Margi på labbet har gjort samma sak så vi har pipit i kapp senaste tiden!
Annars har jag försökt att njuta av värmen, över 20 grader idag! Däremot har jag varit en lat student och inte böjat med min GIS kurs som jag läser från GU förän idag. Första uppgiften ska vara inne på måndag morgon kl 6 så jag vet vad jag gör i helgen. Fast jag pausar nog lite i pluggandet på lördag och tar en margarita med Kathryn. Går ju inte att bara vara duktig och tråkig ;)

Våren är på ingång

Eftersom jag haft lite hemlängtan de senaste dagarna och eftersom jag har varit i stort sett själv på jobbet nu när hälften av labbet är på Costa Rica på konferens så har det varit endast svensk musik som flödat ur högtalarna idag. Tror dock inte det var rätt taktik för att bli av med hemlängtan, saknade snarare allt och alla mer.

Igår hade jag dejt med Mera. Hennes pojke bor i D.C. och jag är ju singel så det kändes som en bra kombo för att gå ut och ta nån öl och äta underbart goda nachos! Vi var på samma ställe för mindre än en vecka sen och åt samma sak ;)
Våren har kommit! Det var 17 grader idag och jag tror att det ska fortsätta hela veckan! Så det var shorts och linne som gällde på springturen efter jobbet. Så nice!!
Atlanta är inte rätt stad för att vara utan bil i, men ibland så känns det ganska skönt att slippa sånt här :)

Decisions decisions

Igår var det Crazy bitch bingo igen. Jag och Mera tog några öl före bingon innan vi springades genom Atlanta försökte hinna i tid till bingon. Kom dit 2 minuter innan det startade! Ingen vinst denna gång heller! Däremot fick vi se en kille som tydligen har allt för mycket ledig tid. Han kunde alla steg till Beyonces låt Single ladies! Helt galet!
Torsdagen har medfört för mycket att tänka över. Stanna kvar och fortsätta jobba, åka hem och gå klart skolan, stanna kvar och gå klart skolan...Imorgon har jag möte med en av Professorerna här om min ansökan till Phd programmet. Som om det inte fanns nog att grubbla över! Det är schysst att man har valmöjligheter, men det gör det också så mycket svårare!
Trevlig helg gott folk!

Super Bowl Sunday

Så då var dagen här, Super Bowl!!!
Vi allihopa drog till Drew's för att insupa atmosfären. Det var mat i massor! Kände mig som en flodhäst i halvtid! Kelsey var klädd i gult och grönt från topp till tå och vi satt laddade i soffan, stolarna, golvet jag allt som man kan sitta på. Packers öppnade starkt och drog ifrån men Steelers jobbade sig i kapp så det blev lite väl spännande på slutet men the Packers lyckades hålla ledningen och är nu mästare av det 45te Super Bowl! Weiii!
Älskar denna bildserie av Kelsey!!!
Vad gör ni!                             Yes!                                 Bra jobb!
Kom igen då!                NEEJ!                                 JA!!
Se jag lyckdes ta på mig klackarna i lördags, men oj vad ont i fötterna jag hade i slutet av kvällen!

Lördag

Äntligen helg! Har varit en seg vecka. Det har regnat konstant sen jag kom tillbaka från Miami, idag var första soliga dagen, jippi, vilket betydde att jag äntligen kunde gå och handla lite matvaror. Har ekat i min kyl i ett par dagar nu.
Ikväll blir det utgång och födelsedagsfirande, tror till och med att jag ska lyckas ta på mig ett par klackskor vilket inte har hänt sen jag flyttade hit, och imorgon är det Super Bowl sunday så det blir till att heja fram The Packers till vinst!

Lång dag

Sitter på labbet och väntar på att mitt experiment ska bli klart. Klockan är snart halv 11 på kvällen och jag blir nog här till kl. 1 i natt skulle jag tro. Alldeles för lång dag, speciellt när jag redan höll på somna innan lunch! Men jag lyckas ju i alla fall tjäna in dagen jag tog ledigt i måndags eftersom det blir 16 timmars jobb idag. Vet inte om den tanken är så upplyftande för tillfället dock. Vill mest hem.
Hoppas ni sover gott på andra sidan Atlanten!

Miami

Sitter nu i mitt rum i ett grått och regnigt Atlanta. Kontrasterna är stora när man tänker tillbaka på gårdagen och resten av helgen som gått.

Mötte upp Andy på flygplatsen i fredags. Så underbart att se honom igen :) Eftersom han skulle springa Miami maraton som gick av stapeln kl 6.00 i söndags morse så blev det inte en tur till Miami bestående av vilt festande utan mest trevliga middagar och strosande runt i South beach.
Det häftigaste som hände i helgen var när vi besökte gymmet i Miami beach där Muhammad Ali brukade träna. Andy var i extas, jag inte riktigt lika mycket, men det var ganska coolt måste jag erkänna!
Resan avslutades med lite solande på stranden. Så skönt med lite värme!
Vi mötte en väldigt intressant man på flygplatsen precis innan vi skulle åka hem. Mitt i vårat samtal drar han fram ett mynt funnet i ett vrak från 1700-talet. Hålla i något från en gammal skatt, check!
Resan hem avslutades med mitt plan stillastående i 1 timme utanför flygplatsen väntandes på att få köra fram till våran gate. Lagom kul. När vi äntligen fick kliva av planet och jag hämtat mitt bagage var det bara att bege sig mot tåget för att ta sig hem. Dock glömde jag bort att det är Atlanta jag bor i och att lokaltrafiken inte är den bästa så det tog ett tag innan det kom nått tåg. Dessutom är detta en stad som det är helt omöjligt att få tag i nån taxi i så det var bara att traska hem med all packning från tågstationen utan att halka på Atlantas frostiga gator. Vad jag saknade solen!
Idag har jag varit väldigt trött och lite butter. Dock så har smuttandet på den Mexikanska tequilan som jag fick i present hjälpt. Mexikanska tequila är inte som det vi är vana vid hemma. Denna kan man faktiskt njuta av i små munnar åt gången utan salt och citron. Mycket god!
Sorry folks men jag har varit lite lat med kameran i helgen. Här är 3 av de få korten som togs:

RSS 2.0