Oysters, beer, dance and bye

Lekte som sagt med ostron i helgen, eller snarare hade ihjäl ostron, mohaha! Är man en dålig människa om man tycker det är roligt att köra ostron i en mixer?!
Idag åkte ännu fler personer från labbet bredvid till Fiji så igår blev det öl och dans. Kul men varmt! Dansandet inte ölen ;)
Sista packandet innan avfärd och sista gången jag ser dessa två; Claire och Alex.
Men Tiffany får jag se igen :) Hon kommer tillbaka 5 dagar innan jag åker.

Flyg

Att trycka på en knapp kan var så vemodigt.
Flygresan är bokad, 6 augusti tar jag mitt pick och pack och beger jag mig till NYC och kan därmed inte längre kalla mig USAbo. Nu måste jag bara boka hemresan också. Ska försöka landa i Sverige den 15. Om 6 veckor är jag hemma. Det låter länge, men känns väldigt kort.
Kommer jag vara nöjd med att vara tillbaka eller kommer jag sakna värmen, de galna men till största delen härliga amerikanerna, barerna där man kan dricka en pitcher utan att det kostar skjortan, den oändliga variationen på resturanger och öppenheten och framfusigheten som tog ett tag att vänja sig vid, men som jag nu älskar.
Det enda jag vet är att jag saknar er alla där hemma och jag kommer vara så glad att se er igen, sen får vi se hur länge jag stannar innan det rycker i resnerven igen.

Running

5 km=21 minuter
Välkommen tillbaka formen du har varit saknad de senaste åren!

Party people

Klockan är 3 på natten och jag har nyss kommit hem. Låt säga att jag har varit ute och röjt runt på stan, druckigt nått gott och träffat intressanta människor, det låter nämligen mycket roligare än att jag spenderat de senaste 13 timmarna på jobbet och nyss kommit hem. Science, science, I'm your bitch. Och inte får jag vara ledig imorgon, blir nog 4-5 timmar till denna helg. Men nästa helg, nästa helg då ska jag vara ledig (hoppas jag :S). Måste ha en dag till diverse fixande, klippa håret (ser ut som en risbuske), köpa skor (det är hål i alla mina par) och köpa nya shorts (spillde blekmedel så nu har mina gröna shorts massa vita prickar). Med andra ord jag börjar bli lite skraj för personen i spegeln som ser ut att inte ha pengar nog till att se ut som folk. Nästa helg, jag siktar på nästa helg.

Worksommar

Har haft en bra vecka, i alla fall om man ser till jobbet. Mitt tidsserieexperiment fungerade tillslut!! YAY! Så skönt! Gjorde en liten dans framför Mr. Mass Spec i labbet när jag fick resultatet!
Dessutom har jag börjat leka med mina ostron eftersom mina mikroalger äntligen betedde sig som folk. Yay igen! Dock inenbär det att jag än en gång jobbar i helgen, Har insett att jag inte varit ledig en enda dag sedan jag kom tillbaka från DC den 5 juni. Jag håller tummarna så hårt att de nästa domnar bort för att jag får vara ledig på söndag. Behöver en dag off!
Vi hade lite grillning med labbfolket i onsdags och Troy tog med hans 2 husdjur:
Majsormar, så söta! Och mjuka!
Experiment
Ostron!

Rain

Tornado säsongen är här. Lyckligtvis har vi sluppit dem i ATL men spännande väder har vi ändå. Ena sekunden sol och varmt nästa sekund grått, blixt och dunder, blåst så man nästan trillar omkull (träd och allt annat gör det i alla fall, som tex trafikljus), regn i sånna mängder att man känner sig som en blöt katt och strömmen går lite titt som tätt (igår under sista Stanley cup matchen, illa!). Och sen går det tillbaka till strålande sol och 30 grader varmt. Det är ganska skönt att bo i södern.


Trappsteg

Nu när jag inte har en Cross country löpare som drar med mig på löpturer längre har jag fått gå över till annan träningsform; Bootcamp. 2a dagen idag och mina ben har inte varit så här ömma sedan försäsongsträningen med Domsjö damlag sista året på gymnasiet. Vet inte hur jag ska kunna klara av ett till pass imorgon, för att inte tala om på torsdag. Men kul är det i alla fall!

See you later alligator..

Var som sagt hem och vände i söndags för på måndag morgon blev det road trip till Sapelo Island som ligger vid Georgias kust. 3 halvlata dagar i solen med jobbet fast utan jobb var ganska nice kan jag lova. Kan ju säga att det var en tjej som var rätt så glad, jaja snarare excentrisk, av att få se och plaska runt i det 28 grader varma havet! Lycka!
Sapalo består till största delen av träskmark och vi bodde på Georgia universitets marina fältstation där de till stor del undersöker alla interaktioner som sker i träsket.
Det var krabbor i massor! Såg ut som vatten som vågade fram och tillbaka när krabborna sprang omkring.
Drew från labbet som studerar hur detta gräs försvara sig mot predation ska spendera 1 månad på Sapelo för fältförsök så vi provkörde en av hans egengjorda burar för att se om det fungerade.
Det var fantastiskt vackert med all Spansk mossa som hängde från träden på ön.
Vi hann även med lite trålning en dag.
Blue crab
Puffer fish
Horseshoe crab!! Har velat se en sån så länge!
Gick man ca 20 meter från där vi bodde så fick man se detta...
Gator tracks..
Och där var han Herr Alligator, min första, och stor var han med, över 2 meter lång.
Har varit så skönt att få 1 veckas paus från jobbet, men oj va drygt det har varit att vara tillbaka. Har jobbat hela helgen så jag han jobbat ikapp en hel vecka även fast jag kom tillbaka först på tordagen. Pengar, pengar, ja vad ör man inte för lite mer av det. Får försöka ha lite helg om en vecka istället.

Hufvudstaden

Var i D.C. förra helgen för att Mera flyttade dit, imponerande stad kan jag lova. Fullt med monument, museum och gamla byggnader. Jag flög upp en dag tidigare än Mera för att gå på lite museer (hon har spenderat ett antal somrar i D.C. så hon har gått på alla redan) och sedan hade jag egen guide resten av helgen :) Vi bode hos Meras moster som bor mitt i stan så vi hade gångavstånd till det mesta.
Tyvärr blev jag förkyld så fort jag kom dit så jag hade inte energin till allt men jag tror jag hann med allt jag ville ändå.
Vita Huset
The Capitol
Lincoln monument
Sittande vid Lincoln med utsikt över "The Mall"
Washington monument
Tror vi lyckades pröva 3 olika Cupcake ställen de första 18 timmarna. Mums!
Jello shots
Hann även med lite återförening på lördagen. Joel (till vänster) från Chalmer dykklubb var i DC även han denna helg :)
Det kändes tråkigt att lämna Mera, men hon kommer och bor hos mig i Juli ett tag så jag får se henne igen. Hon köpte en ny betydligt bättre kamera än min precis innan vi åkte till DC så hon tog mer kort som jag får när hon kommer ner. Hon är för övrigt i Kanada med National Geographics och filmar hur vargarna jagar bison. Hur coolt är inte det?!

RSS 2.0