Road Trip

Idag sa vinkade jag hej då till mamma, pappa och syrran. Himla kul att ha dem här men det var nog bra att de åkte hem innan vi började gå varann på nerverna ;) Efter några dagar här i Atlanta hyrde vi en bil och begav oss mot Georgias Atlantkust till Savannah för några dagar och sedan vidare till South Carolina och Charleston. Pappa var chaufför, vilket gick till största del smärtfritt förutom första 2 minuterna när min kära mor och syster förvillade pappa till att köra på en enkelriktad väg åt fel håll :)
Savannah är en av de få städer här i söder som inte blev förstörd under kriget så det var mycket gamla byggnader och mysiga gränder. Charleston är även det en stad med några år på nacken med franska kvarter och härlig musik att njuta tillsammans med nått gott att dricka så klart. Hann även med ett besök på museum på ett hangarfartyg och ubåt.
Savannah























Känner nån igen denna plats? Inte? Om jag säger att det stod en bänk här och på den bänken satt en man som pratade om en ask choklad...

Charleston



























Turistande i ATL

Här är beviset; de är på plats i Staterna.
I väntan på MARTA, Atlantas kommunaltrafik
Olympic Centennial Park. Jag och syrran föröker smälta in.
På World of Coca Cola
Elin försöker vara en Colaflaska...
Puss!
VALHAJ!!!!! På Georgia Aquarium.
Så här glad blev jag!
Världens coolaste fisk!!
Middag med familjen
Mer kort kommer senare. Imorgon åker vi på en liten roadtrip till Savannah och Charleston.

Jakobsson 1,2 och 4 på ingång!

Mindre än 3 timmar kvar tills det blir återförening för familjen Jakobsson!!
Det var nästintill omöjligt att hitta ett kort på de övriga 3 i familjen. Här är det enda jag hittade från julafton 2006. Får försöka ta lite nya mer uppdaterade bilder de närmsta 10 dagarna.
Snart, snart får jag krama om dem!!

Myror

Ännu en torsdag, ännu en intressant seminartalare. Bert Hölldobler var på besök och pratade om kommunikation hos myror. Han har jobbat vid Cambridge, Harvard, fått Pulitzer priset mm och höll en mycket intresssant föreläsning. Att myror kan vara så kul! På kvällen var det en liten sammankomst hemma hos en av professorerna så det blev lite minglande över nått glas vin. Mycket trevligt!
Har stött på lite problem med exprimenterandet så jag måste göra om det hela så det blir till att jobba lite i helgen så jag hinner göra undan lite innan jag får besök av de bästa på måndag!
Tjing!

Movietime

Idag efter jobbet såg jag, Mera och Cody Born to be Wild på bio. Så mysig!
Vi hade hela biosalongen för oss själva!

Friday fun

Fredagen var det socialiserande på hög nivå. Mera och jag började kvällen innan vi mötte upp med resten för avnjutande av några kalla ute i värmen. Blir bara varmare och varmare :) Fast luftfuktigheten kommer ta kol på mig!
Eftersom jag var uppe till 5.30 blev det en lång sovmorgon innan det vanliga parkhänget. Kvällen avslutades med pokerspel med rumskompisarna. Ingen vinst för mig denna gång :(
Idag försökte jag och Mera springa mitt på dagen. Bad idea! Tokvarmt, så det blev mest lite jogging innan vi istället valde att gå och köpa en glass. Okej inte riktigt samma sak som att träna men smaskens var det!

Spontan grillning

Igår när arbetsdagen var över bestämde jag och Mera att vi ville grilla i det fina vädret. Vi bjöd med 2 grabbar från labbet med avsikten att de kunde sköta grillen men dök de upp i tid? Nä självklart inte, så Mera fick vara grillmästare. Det goa vädret försvann också, vi hann precis äta innan det blåste upp till en smärre storm. Men mums vad gott det var! Det blev kladdkaka till efterrätt. Hade ju fått kakao skickat till mig från söta familjen så jag fick ju lov att visa Amerikanarna hur riktig kakao smakar :)

Varmt igen, yay!

Så folket från labbet bredvid som hade varit och dykt i Florida för fältförsök kom hem en dag tidigt så vi fick en sista kväll med Tiffany innan hon försvann härifrån :) Det blev lite mat och dricka med en avstickare till Mera's lägenhet för en dance-off. Med andra ord en perfekt sista kväll med Tiff.
Me and my girls!
Mera och Tiffany
Cody, Mera och Tiffany
Vi har fått tillbaka våren här i stan. Äntligen! 20-25 grader varmt hela helgen. I fredags spelade vi billjard. Såklart ägde jag hela kvällen, eller kanske inte, men jag vann i alla fall en gång! I går och idag hängde vi i parken och njöt av solen. Måste säga att jag börjar bli ganska bra på att kasta football ;) Så om nån vill spela någon gång, watch out!
I morgon börjar jag med min andra sväng av experiment. Ska ta och sammanfatta hur det går nån dag framöver. Har fått intressanta resultat :)
Har också tagit beslutet att jag kommer hem till hösten för att läsa klart min master. Ska försöka trycka ihop den till ett år, så förhoppningsvis blir jag bosatt uppe på Tjärnö nästa vår och sommar. Det känns som om det är rätt beslut även om det kommer kännas tråkigt att lämna allt här. Men jag kan ju alltid komma tillbaka om jag känner för det.
Måste också säga att jag saknar dykningen nått fruktansvärt så alla divebuddies: till hösten blir det dyka, dyka, dyka! Bara så ni vet!

RSS 2.0